Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, February 29, 2008

Anda tau kelajuan internet anda 20% di ambil m*crosoft?

20% daripada kelajuan internet kita m*crosoft dah rembat@ambik@klepet atau apa² lah...so apa lagi...jom ambik balik!!!!!ni aku ajo cara²nyer..
Click Start-->Run-->type "gpedit.msc" tanpa "
pastu bukak group policy .then ikut macam nie..-->Computer Configuration-->Administrative Templates-->Network-->QOS Packet Scheduler-->Limit Reservable Bandwidthdouble klik kat Limit Reservable Bandwidthkat situ nanti korang nampak dia tick kat "not configured" ...so sekarang klik enable...
then nampak tak 20 tu??itu la speed yg telah digunakanM*crosoft .
so apa lagi...tuko dia jadi ' 0 '...
ok siap...
trick ni tak mendatangkan masalah langsung kat pc korang...
available for xp/2000 lain² os aku tak tau plak..try le.......
aku dah cuba nmpk mcm laju skit...

Wednesday, February 27, 2008

i WaNnA hOLidAy tO rEstINg uP mY hEad

bEb2
amacam kite nye plan nak berBBQ kat PD blan 3 nie?
arip ko bwk awek ko kan? compem eh..
pejal bwk kawan die.. dari muar terus ke PD..
kita dari sini argh tghri sabtu tu..
aku, arip, awek arip, amin, sara
ajak sara sekali ar min.. baru best
kalau aku dpt sorang awek nanti untuk di bawak, aku nek kete aku la..
korang nek kete amin..
amacam?
jadik la eh..
da lama tak memBBQ kan diri nie.. huhu

wOrkIng LifE vS sTuDy LiFe vS gAmeS LifE

kekadang naik pening pale melayan keaadan harianku..
jam 7pg bangun dari tidur ku yg biasanya tak berape lena,
mandi manda yang tak seberapa mandi sebab sejuk,
siap2 utk g keje...
layan keje2 drawing using solid work, kluar opis kekadang sebab sejuk air cond opis,
lepak2 kat workshop tengok2 technician wat keje..
tolong2 sket..
busan2 kasik mau panas badan kuar jap g carik port blakang workshop..
haha, smoking kan diri la aku time nie...
kat opis or workshop takleh isap rokok tue... cheh..

penat tengok jam dah rasa beratus kali sebab apesal lambat sgt kul 5.30pm
ngam2 5.30 phoff!! ilang la aku dari pandangan mata2 staf2 opis aku..
balik la weh.. bukan byk keje sgt pun skang..
tak payah nak OT2 pun.. huhu

adei, sampai umah bukan leh dok melepak tido2 rilex sampai mlm..
kelas weh!!
argh!! ader kelas ke arini?
bukan ke ko kelas every day?
ape kes nye takde kelas arini?
sengelenge...
mandi2 then g kelas...

mata kuyu2, badan penat lelah..
paksekan jugak kudrat ku untuk belajar..
3.25 and above tu sem ni..
adoi la kalau kene blanja kengkawan makan..
blajo2 oi!! jgn tido..

abes jek kelas tak abes lagi life aku nie..
ader jer beb beb wa yang membakar..
aper?
killing spree?
monster kill?
triple kill?
pergH! time yg nie tak plak ngantuk mate wa...
wa layan jer beb
takde hal..
ehehe 13 la kite yop..
men dOTa kan diri sampai ke pagi jam 1, 2pg

gILe2..
balik tido kul 2, 3pg..
hUrM...
dE sAme tHing thAt i mUSt do tOmOrrOw..

mE
MAn a.K.a bEn a.K.a sEaput

adeh!!panas²