Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, May 27, 2008

Siput masih berjalan lambat

Lama da aku tak update blog aku
sebab aku tak tau nak tulis ape..
kehabisan idea. tu je yg bermain di kepala otak aku skang nie..

last week aku anta sume drawing aku, phew... nasib bek tiada lagi perkataan yg tak enak didengari keluar dari mulut beliau.
aku dah letih nak mengedit2..

last sunday, En Luqman Hakim telah selamat di ijab kabul kan bersama isteri nya Suriani. aku, amin,
arief, pejal, syafik dan kengkawan lain telah menghadiri majlis perkahwinan beliau. semuga di cucuri rahmat dan jodoh berkekalan hingga ke anak cucu.. ameen
Aku di office mcm org mengong sbb blur2 dgn keje yg aku nak buat.. tak tau kenapa malas sgt.. aku dah boring ke kerje kat sini? environment kat sini tak menarik ker? atau kerja2 kat sini mcm dah biasa sgt bagi aku menyebabkan aku malas nak buat? owh... aku pening...
@checklist CWPump 29/5
@checklist CO2 Gas Turbine 15/6
@Waterpump n the Motor ~ dun know when..
@Rachet pump ~ dun know when...
@condensate pump 4/6 going down to Panglima Power at Melaka
@++ the small2 things..
sume tu kerje. due date pun x lame lagi. tapi aku nak prepare pun cam malas jek. apehal nie beb.
aduhai.
aku terpikir kekadang aku keje keras2 pun bukan leh dpt gaji tinggi.
kekadang tu tertekan gak gaji tidak memenuhi cita, rasa, masa, terkini...
beras naik, harga makanan naik.. wow! aku makan beras import dari luar negara ke??
mane beras2 malaysia??
banyaknye nak pakai duit!! adoi!! motor aku baru tak sampai 1/2 taun overhoul dah mule leaking2.. chet! dah mcm period tak abes2.. mane aku parking ade jer black mark die.. (nasib bek bukan blood mark.. ngee~ )
kete plak, aircond problem.. motor condem la tuh. Argh!!!
Bangun!!!!
Berjalan!!!!
Berlari!!!!
ek ele siput nie masih berjalan lambat lagi ker?
bile mau jalan cepat!
bisness?

Thursday, May 15, 2008

duE daTe!!!


sEmaK!!
tOlOng.. esOk duE dAte niE..
drAwiNg2 akU pUn da tErabUr...
lAYan lA bLog jAp..
hUhU

Wednesday, May 14, 2008

2nd Blog

i was created my 2nd blog
MachineDesigner
klik here

Tuesday, May 13, 2008

WaTeRfALL~AbsEiLinG

*klik pada gambar untuk size lebih besar


*klik pada gambar untuk size lebih besar


LAsT sUndAy 11th mAy 20o8, i wAs gOinG to aBsEiLing wiTh mA fWeNds at
'bAnAnA rIvEr' (sG pIsAng), gOmbAk.. wHEn aRiEp aSking mE onCe aGAin sAmada nAk jOin kE tAk, aKu mCm mALas.. SeBAb aKu DaH pEnAh mEn aBsEiLing nIe.. bUt, jUsT mEngISik mAsA LapaNg wEeKeNd tUh, Aku pUn jOin.. pErGh gILe tAk sAbA biLe sAmpAi2 jErk tGk Air tErjUn mCm LAyAn... hOhO!!! gILe dAmAi pErMAndANgAn diSinI, udARa pun nyAmAn, jAUh darI kEsiBukAn koTA.. oLEh kErAnA aKu dAh Ader ExpeRinCE dLm aBseILinG nIE, aKu tAk gEntAr sGt La.. tApi sEriUs beRbeZA abSeiLing bANguNan dgN Air tErjUn.. gILe besT aIr terJun nIe, tengAh2 tUrUn tu bOleH kenE2 AiR yG seJuk.. pErgH!!! LayAn wOoo!!! sApE2 yG tAk pEgi tU meMang rUgI... rM15 tO rm20 pEr pErsOn jErk.. abSeiLing eQuiPmeNt dI sedIakAn oLeh mOk n aMat (mEmbEr aRieF)


De MeMbErS

*klik pada gambar uuntuk size lebih besar

LagI gAmbAr??

kLiK dI sInI


tAgGy thInGs

Tag #1 Japanese Name Tag

For the instructions, add your name on the list and simply spell out your name using the given Japanese letter- translations below. Tag six of your friends and inform them of the tag. Have fun.

TRANSLATION:
A - ka -----G - ji -----M - rin -----S - ari----- Y - fu

B - tu -----H - ri -----N - to ------T - chi -----Z - zi
C - mi----- I - ki -----O - mo -----U - do
D - te----- J - zu -----P - no ------V - ru
E - ku-----K - me ----Q - ke ------W - mei
F - lu-----L - ta ------R - shi ------X - na
********************************************

1. OSWALD - moarimeikatate (sounds like american and states har….har…har…)
2. JUNELLE - zudotokutataku (Thank God I’m a Filipino! sounds like sadako. nyay! hehehe)
3. JACQUELINE - zukamikedokutakitoku (Ayay!! Unsaman ni perti mang taasa..wa ko kasabot nyahahaha)
4. LIRA LUZ - takishika taduzi ( sounds like a title of an anime show) it’s cute!
5. NOVA JOY - tomoruka zumofu [nakakaluka, ano bang sounds ito? parang ang bantot naman…]
6. LERMA - takushirinka (I’ll use this name if I’m in Japan!)
7. BREGIE -tushikujikiku (Wah….ang sagwa hehehehe)
8. SHENG - AriRiKuToJi (forget it! LOL!!!)
9. LYNN - TaFuToTo (Hahaha! It sounds like… Are we thinking the same thing? Hahaha!)10.
GOJI - Jimozuki ( hmmm ano ito? parang true Japanese name nga…)
11.
DARLYN - Tekashitafuto (maganda sana kung dar nlng name ko kc tekashi lng.... surname na cgro ung tafuto parang pagkain na yan puto...)
12.
MARYLYKA - RinkashifuTafumeka (Hahaha! So disgusting. I don't even know to uttered the word...waaaaa!)
13.
MANGOSTEENSKIN - Rinkatojimo Arichikukuto Arimekito (Haha! sounds like somebody's mumbling nonsense) "......Fujimori tu dari mexico?!" Bila pula aku kata macam tu? Aku bagitau nama akulah! Haha!
14.
JIWASINTETIK - Zukimeika Arikitochikuchikime
15.
SeApUt Arikuka Nodochi [OhO.. NoDocHi~sAn (^^,)v ]

#2 Now Let's Get Famous

~~Begin Copy~~

This is the easy way and the fastest way to :
1. Make your Authority Technorati explode.
2. Increase your Google Page Rank.
3. Get more traffic to your blog.
4. Makes more new friends.

Rules :
1. Start copy from “Begin Copy” until “End Copy” to your blog(for bloggers paste on the “compose” not the “edit html” part in posting blogs so it will be linked automatically).2. Put your own blog name and link.3. Tag your friends as much as you can, the more the better!
List

1. Picturing of Life
2. Juliana’s Site
3.
Hazel-My Life, My Hope, My Future.
4.
Jeanne-The Callalily Space
5.
Starz in De Sky
6.
My Charmed Life
7.
Denz Techtronics
8.
Denz Recreational
9.
Life’s Simple Pleasures
10.
My Blog
11.
Because Life is Fun
12.
In This Game of Life
13.
Scribbles of my Life
14.
Changing Lanes
15. anna
16. joytoy
17.Surviving deployment
18.
The Deviant
19.
All I want is Everything
20.
Shadows of love, fate and destiny
21.
Tasteful Voyage
22.
A mom’s note
23.
Bittersweet Collide
24.
Jackie Simplypinay
25.
Jackie’s Everyday Life
26.
Parisukat
27.
Ang Sponge ni Bub
28. ee-ey

29. Life is too short to be ordinary
30.
mangosteenskin
40.
jiwasintetik
41.
sEaPuT a.K.a OtHmAn

YOU’RE NEXT

~~ END COPY~~


I'm tagging you:

Abseiling!!



pErgH!! LaYan sEh dPt AbsEiLing KaT Air TerjUn.. bEsT gILe.. kAlAu dapAt wat kaT aIr TerjUn yaNg tInGgi mCm nIE koMpem BeST.. TaPI BilE NAk BUaT 2ND OR 3RD RoUNd MaU LeTiH sEy nAk pANjAt nAIk bAliK.. tUrUn tIme AbsEilIng Tu beSt Ar.. hOhO..

sG pIsAng tAkdeLa vIeW dIE mCm dLm gAMbAr nIE.. gAmbAr niE aKu Amek kAt iNterNEt jErk.. AriP La.. Aku hArAp dIE nYE kAmeRA.. sEkALi dIE LupE bWk bAteRi kAmeRa La plAk.. cHeh... n"wAy mMg bEst AbsEilIng.. sApe2 yG tAk pEnaH bUat, cUbA aRr.. LAyAN wOoO!!!

Friday, May 9, 2008

The Age That I Wish To Go Back To

aLamAk!! aku tELah di Tag!!!
aRiEf~sAn yG mENgE"tAg" aKu..

oKaY La.. aCtuAlly akU x bYk sGt gAmbAr2 LampAu yG AKu simPan, sO sEcAra aUtoMAtik Aku pUn tAk bApe iNgAt kEnaNgAn LAmpAu mANe yG aKU iNgiN kEMbALi...
mCm guRm pUnK!! hOhO =p

BaCk tO dE oLd skOoL pIc niE LasT aMek tIme2 nAk pAPer SPM 2oo1
sEkOLah MenEngAH aIr tAwAR (sMaT) ~5 sCiEncE o1~
giLe aKu rIndU tIme bElajO2 caNni
aRi juMaAt suMe bdAk lAKi pAkAi baJU mELAyu (JoHoRIanS)
AkU PlaK BoLE PaKaI SoNGkET HiJau (PaLinG kAnAn sKALik)
SuKaTI JErK, hOhO...

kALaU aKu tAK peLupA la, dARi kiRi bErdIri;
fairus, aUm, aCid, khAire, sYawaL, mILah, noReeN, cIkGu hAwa,bAI,nOraIni, aSpALeLa, zArAH, saPuRa, sUeZie, fAzuRah (kOt =p), aKu!!

dari kIri dUdUk;
najib,bejU, matsHah, kIll me, aZlin, aLias, aIn, sArImAh, nUaR, mAsiTa, eIjaT..

kALaU ader TErSAlaH NaME AKU SEBUt jGn mAre yerk!! hOhO =p



cOmMaNdEr!!!

KaLaU sKanG kOrANg bARu kEnaL aKU kOmpEm kO tAk terPikIr AKu nie gARaNg!!!
aKu pUn cAm tAk cAyA dulU akU nIe kOmAndeR yG gAraNg!!
bYk gaK kEnaNgAn2 bEsT n bOdO maSe nie..
hOhO!! tAnAk ciTe, wLeKK!! =p

zAmAn muDe2..!!

nErD sEmaCAm jErk..

hOhO!! tAPi akU sUke gAmbAR pAsPorT akU yG niE..
wALupUn dAH berAbAd lAme gAMbAr nIE dI aMek, AKu tEtAP sImpAn dLm wALLet akU, n kekAdAng siAP cuCi Lagi uNtUk bUAt iSik2 fOrm kEr ApeR.. mALas nAK Amek gaMbAR bArU.. hOhO!!

aCtuALLy akU siMpaN gAMbAr nIe sBb gAmbAr nIe d AmbIL mASe nAK bUAt pAsPoRt pEgi kE iNdOneSiA beRsaMA fAMiLy AKu unTuk mErAikAn hAri pErkAHwinAN aBg akU.. diE dpT oRg sAnE, giLE bESt mASa nek kAPaL gi iNdOn.. bEsAr gILe kApAl tuh.. tApI lAmbAt beNor dIe jALn, mAk akU kaTE kApAL tUh kAPaL kArgo.. bWk brG beRat.. tu yG LamBAt..

bEsT aRr tIme tUh.. kALaU lA dpT akU kEmbAli zAmaN doLU2 .. mEstI bEst!!!

tAk pAyAh cAM sKAng yG keNe g kIje hAri2, cARik duIt hARi2..

adOi lETih nyA!!



aKu mAHu mEngE"tAg" saPe pLak yErk???!!!!!

hAhAhAhAhA!!!!

jAmAL, LucY, sArA, tInA, pEjAL~sAn, sHa2

Instructions :Title: The Age That I Wish To Go Back To
Requirement:
Write about the one age that you wish to go back to and why?
Tag Mode:
5 bloggers
1st - You leave their blog and post link and add to the list below.
2nd - Let the blogger you want to tag know they been tagged by comment in their blog or etc.

Wednesday, May 7, 2008

LePAk!!


LeTih wOo!!
mAnyAk kIje kAt oPis
oPis pIndAh bAru
sO seGaLa wiRing, PluG2 soCkeT, lAmpU2
aKu yG keNe bUaT..
aYarK!!

Tuesday, May 6, 2008

nAnGis!!


sEdIh wOo aKu
dAh lA peNAt sTudY
pAstu eXAm jAWaB caM hAmpeH!!
soKLan sUsAh giLE..
pAstU
nAik2 kiJE jer
dPt gAjI sIkiT giLe
bYk keNe pOtoNg
sBb AmeK cuTi bYk sGt..
aDoI =(

Friday, May 2, 2008

LeBaM!!


aKu LeTih
LeBaM aR sTudY hAri2
bILe nAK aBeh eXAm nIe
cuTi kEjE dA sEmiNgGu nIe
sUmE uNpAid lEavE pLAk tu
pAsrAh..

adeh!!panas²