Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, August 29, 2008

On leave 1 month..


Die ambil cuti - untuk Sebulan


Dan dia berpesan pd kamu2:
“Selamat tinggal kawan2... jangan sedih..
aku cuti sebulan jer...”

So, di kesempatan ini,
marilah kita mengambil kesempatan ini untuk:
Berpuasa penuh sebulan (bagi yg mampu)
Beramal
Solat Tarawikh
Bertadarus
dan
Mengeluarkan Zakat
Semoga hidup kita diberkati ALLAHsehingga bertemu RAMADHAN yangMENDATANG!!!

Maaf Zahir Batin..

Selamat menyambut Ramadhan...
Berwaspadalah kerana kita akan berjumpa dia lagi di bulan
Syawal

Thursday, August 28, 2008

taggy2 things

HoHoHo.. i Was TaggeD bY bOyzzz!!

1. Story behind your MySpace song?
MySpace aku lagu ape ek? Ta hengat le.. Friendster aku hengat le.. lagu unintended~muse… sebab, aku suke lagu nie..

2. Whats bothering you right now?
Mlm nie ade presentation EIS, adoi! X prepare ape nie..

3. Do you close the door when you pee?
Op cos la totop, just sumtimes tu x totop rapat gak, sebab kunci pintu tu rosak.. tapi da tak tahan, buat bodo je le..

DESCRIBE YOUR:

4. Wallet?
Aku tertinggal wallet aku kat umah rini.. adoi, segala dokumen penting dlm tuh.. kene tangkap ngan polis maspus aku.. ketepe ngak ada nih..

5. Wallpaper on your computer's desktop
Birder’s Magazine, gambar burung kelicap nak isap madu bunga.. comel gile burung nie.. background ader hijau2 sket (sebab suasana pokok nan kehijauan) kedamaian.. I like green!!

6. Background on your cell phone?
Apple! Green also.. haha I like green so much.. sukati aku la nak suke kale ijo.. kau tak suke?

7. Jewelry worn daily?
nop, I dun like pakai cencen2 or acesory2 nih.. jam pun tade.. tengok kat henpon suda..

8. Where your default picture was taken?
Default picture kat mane plak nie?? Fster ~ opis, Myspace ~ opis, Blogspot ~ umah aku yg selessa!!

9. Eye color?
ntah! Tak penah terpikir plak nak tau kale ape pon.. itam kot.. tapi penah kaler ijo dulu2.. selepas aku welding2 x pakai spek.. Best woo mate kale ijo cam HULK!!!

10. Life:
Quite busy n tacokop tido.. Huarghhh! Nantok nie.. dan LIFE nie so hard to breath u know!..

11. House:
Umah mane? Umah sewa? Ke umah mak bapak aku kat kampong? Umah sendiri tade lagi, tamampo lo.. umah sewa aku tade pebende… TV beso yg tade Astro ngan Kitchen yg tade esbox.. dala mahal byr rm600 sebulan, tapi tade pape.. bodo punya pakcik umah.. bagi la aircond, ps3, laptop sorang sebijik, esbox sorang sebijik, bmw ke ape ke.. hehehe..
Umah mak bapak aku kat kampong? Uwaaaa! Aku rindu sama kamu2.. bila mau balik nih?

WHAT ARE YOU?

12. Doing this weekend?
Cuti merdeka sampai senin, tapi sabtu tetap keje cam besa.. ntah, tade plan ape2 pun nak buat.. jaga kedai n study kot kalau rajin..

13. Wearing?
T-shirt kompeni ngan sweater Adidas kesayangan ku.. Thanks..

14.Wanting?
Bisnes sendiri yg meletup2 sales, duit masuk akaun aku beribu2 tiap hari, cepat2 abes study, n yg paling penting dpt byr balik tido aku yg tacokop nih…

15. Where are you?
opis le.. mane lagi pagi2 weekdays camnie.. everyday is working-working-working.. Ni aku buat servey nie sebab aku nantok…

16. Listening to?
Sinar FM.. akak admin nie bukak radio kuat2 guna henpon opis.. layankan je la..

17. Have you ever hugged or kissed anyone lately?
err, hugged tu aper?

18. What do you smell like?
Adidas sport deo, dan wangi2 raspberry shower gel.. aku mandi pagi tadi ok!

19. Eating?
Nasi lemak+Roti2+buah2an+sup2+maggie

20. Besides your bed, what is your favorite things?
Kedua2 henpon aku, alarm untuk aku bangun pagi besok..

21. Do you believe in a soul mate?
Sumtimes jak..

22.Do you sleep naked?
Kalau sorang2 dlm bilik, maybe.. hoho!

23. Do you remember your dreams?
Pagi tadi bile bangun tido aku ingat aku mimpi ape, tapi skang nak ingat balik da lupe la.. adus!!

24. Do you believe dreams come true?
Ntah, tatau nak ckp.. sebab aku cepat lupe ape mimpi aku.. hoho

25. Do you believe in miracles?
Miracles as takdir…yess!! (jwpn boyz nie) kite same jek…

26. Do you burn easily in the sun?
gile ko kene matahari je terus terbakar?? Igt aku kertas keeping ke hape.. hoho, standard la kalau time2 outstation tuh, balik2 gelap+berminyak2 la muke haku!!

27. Do you speak another language other than English?
yach! Op cos, MALAY.. n sumtimes sabahans slang..

28. What's something you wish you could understand better?
memahami perasaan pompuan.. jgn mara aku sbb aku memang tak paham perasaan2 nie.. perasaan aku sendiri pun aku tak paham..

29. What did you do last weekend?
Aku dpt job wat wiring and pasang lampu di kompleks Anjung@7.. Aku habiskan weekend aku juga dgn kerja.. yach!! I’am ready, I’am ready, I’am ready (cam Sponge Bob nak g keje)

30. Who do you miss?
Mak ngan Abah dan awak…

31. Have you ever been in a car crash?
Car crash yg teruk2 tu tade rasanya.. tapi lorry crash penah.. gile abg aku tu bwk lori mcm nak bunuh adik die kat sebelah… ape2pun I hate u abg!!!

32. Orange or apple juice?
22 sedap kalau pandai buat… tapi lately aku minum 22 tasedap.. sebab byk hampas!! Cheh!!

33. Who were the last people you went somewhere with?
somewhere tu yg mane? Jauh2 ke dekat2?

34. What was the last text message you received?
Assalamualaikum, sempena ingin menyambut bulan yang mulia bulan ramadhan ini p-e mengambil kesempatan untok memohon ampon maaf atas segala kesilapan +++ (dari adik aku.. ot)

35. Last text message you sent?
Ok, tiada p.e salah dgn abg.. abg da ampun dan halal segala. Abg pun mintak ampun maaf dari p.e. semuga kite dpt harungi ramadhan dgn rahmat dari tuhan…

36. Last time you ate a home grown tomato?
Aku mmg makan tomato, tapi kat umah aku tade tanam tomato sendiri..

37. What is the closest thing to you that is blue?
byk.. jeans,sweater,dunhill light.. sume closest nih..

38. What was the last thing you ate?
Nasi putih + telur bungkuih.. tasedap langsong..

39. Soalan ilang!! (salah kandryx!!)

40. Whose house did you go to last night?
umah sendiri la…

41. Who was the last person you visited in the hospital?
tak visited, just tolong antar.. antar pejal kene suspek denggi kat HTAR

42. Do you like someone right now?
If I like pun I can’t.. because I oledy busy wif my own life..

43. What do you wear more, slacks, jeans, or sweatpants?
keje, slack.. g kelas or jln2 jeans suda.. sumtimes short..

44. What is the last movie you watched?
Wall ‘e’ n Eve yg comel!!

45. Have you ever heard of the band Sweet Garden
nop..

46. Where did you get the shirt you're wearing?
Kompeni bagi…

47. Coach or NFL game tickets?
aku kalau nak tengok pun tengok kat tv suda..

48. Why did you kiss the last person you kissed?
next…

49. Do you believe that you can change someone?
maybe can’t.. u change ur self la kalau mau..

50. Do you want someone you can't have?
x guna mengharap jikalau org tamo..


Mari menge"TAG" dia.. hahaha
1) waney
2) diana
3) lia
4) pejal
5) arief

6) tina

Monday, August 25, 2008

Al-Mubarak



SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN
AL MUBARAK


Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan "
"Ya Allah tolong abaikanpuasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidakmelakukan hal-hal yang berikut:
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kitabayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalahRasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.
Oleh itu saya terlebih dahulu MEMOHON AMPUN DAN MAAF jika saya ada berbuatkesalahan, baik yang tidak di sengaja mahupun yang di sengaja, semogakita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmatiAllah S.W.T, Insyaallah.

Friday, August 22, 2008

Hati

...Aku nak menjerit sekuat2 hati...
...Dan tak mahu sesiapa pun dengar...

Saturday, August 16, 2008

pegi melake lagi?

~mata lebam tgh lepak2 kat kedainya

mata lebam: pegh, pening siot ngan order2 nie.. bile nak settel, cus nak cepat, stok mcm dah tinggal sket.. Argh!, rilek jap ar...

*kcik2, sedut2,fruhh (asap berkepul)
*dari jauh nampak couple pakai baju same kaler (ijau)

mata lebam: mcm aku kenal mamat n minah nie (aku ni rabun, x bape nampak kalau jauh/malam)
muke letih : alo bro!
mata lebam: cheh wa ingat sape la bdak pakai kaler ijau nie, wa dala tak bole tgk kale2 ijau
nie...
muke letih : haha, weh ko bole ganti aku tak besok g melake?
mata lebam: apehal?? kene pegi melake balik?
muke letih : tu arr pasal, Gan (bukan nama sebenar) call aku ckp esok awal2 pagi kene pegi melake lagi sbb boiler dorang tak boleh bukak..
mata lebam: hahaha, tu ar bagi lagi kat kontraktor2 murah yg takde technical knowledge, mcm gampang la dorang buat..
muke letih : pening pale wa beb, dah seminggu o/station kat sane baru balik bape jam ingat nak enjoy sekali kene pegi lagi...
mata lebam: haha sory beb, wa esok petang ade lab.. tokleh nak tolong lu, wa pun dah hampir flat nie..

* penat la weh keje camnie...
*bagi la gaji 4-5ribu ke sebulan, baru syok..
*keje mcm nak mampus, gaji ciput..

Thursday, August 7, 2008

Huargh!!!!
ngantuk gile aku arini
pale pening2 lagi...
non-stop keje x dpt rehat..
matikudasai~

Friday, August 1, 2008

aku sgt sibuk!!!
adoi..
sowey la kalau aku x dpt nak
comment2 korunk arr~

adeh!!panas²