Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, December 27, 2008

Pilihan manakah??

Salam..
Seperti yg korang tau, moto aku da ilang lebih kurang sebulan lebih
seperti juga yg aku dah sangkakan tiada tanda motor aku akan dapat semula
huh!

So, sekarang aku tgh berkira2 nak kene beli motor baru le
tapi aku ade kekompiusan nak beli moto aper plak nie
dem!!

Memula cam nak amek Nouvo S kale ijo tu.. Cam cantik mantik jerk..
tapi ade org kate senang problem..
Nak beli LC 135 mmg best laju sket.. tapi WANTED!!!
ader yg aku pakai sebulan pastu ilang..
Jln2 kat ole2 18 nampak Naza Blade 250R
fuhh! mcm best..
mesti laju senang sket kalau tetibe aku rasa nak balik kampung aku yg jauh kat England tu..
mau 3 jam je da sampai.. best2..
tapi kalau2 nak bwk g keje takut sangkut kat jem pulak.. (agak besau moto nie)
pening2 ar pale..
ikut nafsu mmg nak amek Blade 250 tu jerk..

Tolong!!!
ape pendapat korunk??



Naza Blade 250R ~ RM 18,000 +-

Yamaha LC 135 ~ RM 7,000 +-

Yamaha Nouvo S 115 ~ RM 6,000 +-

Thursday, December 25, 2008

Sedih ke gembira krismes di opis??

Hahaha hadoi la!
aku kene keje hari2 krismes time2 org sangkut stoking kat pokok ru dgn salji memutih sedap mcm nak di buat ABC sambil2 menunggu pacik tua HOHOHO! santa kloss..

chait!
tadapat aku nak sangkut stoking la camni kalo kene keje..

tapi tadebende nye nak sambut krismes mismes kismes cap kaki ayam nih.. aku bukan kapir, wakpe nak sambut ye idak?


memangle rase cam mat bangla plak bile kene keje time public holiday, tapi dah sememangnye kerje aku melambak, kalau aku nak cuti2 goyang kaki kat rumah memang best, tapi.. esok mau kerah tenaga 2 kali ganda la jwbnye..


tapi kerje time hari2 yg tak biasa atau ganjil2 camnie, tak sume yg merajinkan diri nak g keje.. yg dtg tadi, aku, bos, gan ngan aril jek..

yang seronoknya.. bila bos aku tgk staff die nie cam rajin majin plak keje time org len dok sedap menyedap lepak melepak tido menido kat umah, die pun cam terharu la gitu (mungkin le)..


bos: ah man ar, u nak kentaki ar?
aku: Err... ok2.. bole2 (sambil senyum kambing sumbing)
aku tambah lagi: Err sir, tapi u tanya aril n gan 1st la, sbb gan vegi tak mkn ayam.. dgn harapan tuka le beli prosperty bege ke...
bos: ah gan ar, i wana buy kentaki ar.. i buy u nasik goreng ok lo?
gan: Ok, coeslaw i can eat also..
bos: ah ril ar, u wan kentaki ar?
aril: ok2 (sambil senyum2 pandang kat aku)


hohoho..
ekceli mmg agak biasa bos aku beli kentaki time2 hari pelik camnie..
sebab tu aku tersenyum2 kambing..
tapi apesal aku tak ckp jek aku nak prosperty bege..
huhu... kat area opis aku tade McD masalahnye.. chet!

kalau tau arini bos aku nak blanje kfc, tak payah aku perabih duit mkn kfc semalam.. huh!



aku ngan gan

Wednesday, December 24, 2008

Lunch!!




Lunch sedap sket la arini..
oke?
[mkn ngan member sekeje/serumah ~ aril]
tapi tetap tak puas hati sbb area2 office aku tade McD
tadapat mkn property bege lagi nih.. huh!

Tuesday, December 23, 2008

kepingin itu?

Sepertinya aku kepingin banget mo mkn itu
makan ape tu namenye..
ala pero.. peros pereti bege.. tak reti la pacik nak nyebut nye..

ala.. yg kat mecD mcm dalam iklan tuh..
jum!
aku nak g beli mkn sorang2 cam tak best je rase
jum ar..
ajak la aku kalo korang2 rase cam nak mkn perospereti bege ni..
jgn riso aku beli aku bayo sendirik
korang beli korang bayor la gak sendirik..
jum ar!! kepingin banget nih..

Monday, December 22, 2008

Tasik Biru - Part 08

"Ku meniti awan yg kelabu
ku tempuhi lorong yg berliku
mencari sinar yg menerangi
kegelapan ku

ku percaya pasti suatu masa
sang suria kan menjelma jua
membawa harapan yg menggunung
bersamanya

engkau tiba bagaikan pelangi
tak bercahaya namun kau berseri
tapi cukup menghiburkan
hati ini

seharian waktu bersama mu
tak terasa saat yang berlalu
bagai pelangi petang
yang kan pasti pergi jua"

mencoret lancar bebola pen di jemari ku
mencoret sebuah ayat
tanpa ku sedar sudah 4 rangkap
yang aku sendiri tidak pasti
kenapa sepertinya aku sangat biasa dgn ayat ini
suatu ketika dahulu
ya! ia mungkin bukan sekadar ayat
tapi sebuah lagu

Pernah juga aku bertanyakan pada org kampung
siapakah aku?
sepertinya aku bagai org gila
kerna menanyakan soalan seperti itu
hingga menjadi segan untuk bertanya lagi
sedikit khabar mengatakan
org kampung menjumpai aku nyawa2 ikan
terus di hantar ke klinik
dan semua itu hanya samar2
aku sendiri juga tidak pasti
hingga sekarang
aku terus tertanya2 tiada sudah

aku bangkit dari dudukku di bangku meja studyku
terus ke ruang halaman depan rumah
menhgirup udara petang nyaman
sedikit bauan daun pandan yang menghijau subur
entah siapa yang menanamnya
hampir sesuku di kawasan halaman rumah ku

aku duduk di tangga batu
bermenung sendirian sambil menikmati tiupan angin petang
kedengaran riuhan dari jauh
anak2 kecil sedang bermain
gembira sekali
seperti merekakah aku sewaktu kecil ku dulu?

Assalamualaikum nyet!!
ape yg ko menungkan tu..
Waalaikumsalam Pak Samad
datang nak amek jaring ke?
dah berkurun kat sini ha..
ha'ah, ye la nyet.. aku pun hampir lupa
tapi yang sebenarnya lain hajat aku kesini
hah! hajat ape pulak tu pak samad?
nak ajak saya mancing ke?
takde la..
ade bende yang aku kene beritahu kat kau nie
dah tiba masanya cukup 2 tahun amanat yang aku pegang
amanat ape plak ni Pak Samad?
mcm saspen la plak saye..
malam karang kau datang umah aku
karang kau tau la segala2nya..
ok! jgn lupe mlm karang..
aku tunggu kamu..
err.. baiklah Pak Samad..

Aduhai.. pebende pulak amanat yg Pak Samad nak ceritakan nie??
amanat 2 tahun?
apesal tak cite je terus tadi..
sengal gak Pak Samad nih..

Part/s be4..
TBiru P-1 TBiru P-2 TBiru P-3 TBiru P-4 TBiru P-5 TBiru P-6 TBiru P-7

Sunday, December 21, 2008

Rindu sama kamu!

salam mulia buat kalian

aku hilang di halaman rindu
rindu diari aku juga diari kamu
bukan kerna menyombong diri
tapi kerna kegawatan ekonomi

sana sini mereka di berhenti
kompeni cut cost sekarang ni
ekonomi sekarang menjunam lagi
pening kepala di buat ni
jgn esok luse aku pulak yang di berhenti

isnin selasa sampai ahad
hari2 mcm takde had
byk kerje yg nak kene buat
sampai tak sedar arini ahad
kerje kerje kerje tak menyempat nak rehat

aku sebenarnya rindu
rindu sama kamu2
tak rindukah kamu sama aku?
rasa cam nak nangis tak berlagu
aduh!! pilu...

*sob sob

bilakah?

Dia sungguh epi..
bilakah aku buleh begini??
gift from waney
thanks alot yach!

Thursday, December 18, 2008

i just sad

I close my eyes when I get too sad
I think thoughts that I know are bad
Close my eyes and I count to ten
Hope it's over when I open them

I want the things that I had before
Like a Star Wars poster on my bedroom door
I wish I could count to ten
Make everything be wonderful again

Hope my mom and I hope my dad
Will figure out why they get so mad
Hear them scream, I hear them fight
They say bad words that make me wanna cry

Close my eyes when I go to bed
And I dream of angels who make me smile
I feel better when I hear them say
Everything will be wonderful someday

Promises mean everything when you're little
And the world's so big
I just don't understand how
You can smile with all those tears in your eyes
Tell me everything is wonderful now

Please don't tell me everything is wonderful now

I go to school and I run and play
I tell the kids that it's all okay
I laugh aloud so my friends won't know
When the bell rings I just don't wanna go home

Go to my room and I close my eyes
I make believe that I have a new life
I don't believe you when you say
Everything will be wonderful someday

Promises mean everything when you're little
And the world is so big
I just don't understand how
You can smile with all those tears in your eyes
When you tell me everything is wonderful now

No
No, I don't wanna hear you tell me everything is wonderful now
No
No, I don't wanna hear you tell me everything is wonderful now

I don't wanna hear you say
That I will understand someday
No, no, no, no
I don't wanna hear you say
You both have grown in a different way
No, no, no, no
I don't wanna meet your friends
And I don't wanna start over again
I just want my life to be the same
Just like it used to be
Some days I hate everything
I hate everything
Everyone and everything
Please don't tell me everything is wonderful now...

I don't wanna hear you tell me everything is wonderful now


*maaf kerana aku sgt sibuk di tmpt kerje dan tak sempat nak update.. =(

Saturday, December 13, 2008

Luck da gr8 of 13th Dec


HapPy birthday to you
hAppy birthday to you
hapPy birthday to Lucy Alya
happy birthday to you

Allah selamat kan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan Lucy Alya
Allah selamatkan kamu

May god bless u dear sis
may ur dream come true
do the best on ur gr8 day
mari tgk die di kaca tv1 mlm ini
koir~
sempena persembahan ape ek?
err.. ya! SUA
Sukan Universiti Asia
chaiyok² (^^,)v

*i knoe u like blue.. giv u blue cake pic ya.. =P
gambar kamu di curi dari FS kamu.. =P

1st cerpen?? bole ke?

Cerpen's Requested by ; Eira

Bunga sakura datang bermusim
menghiasi taman hati
gugur dan layunya tidaklah ia menanti
kerna tahu musim kan berganti
tidak esok mungkin lusa
pasti tak mungkin ia lewati

Walau kini gugur me-layu
satu persatu menghiasi denai
satu persatu mengalir di sungai
pasti tetap menjadi pendamai
dihati ia tak mungkin menghilang

Musim kini berganti musim
ribut dan salji ia tempuhi
demi menyambut sakura kembali
menerang hati pasti sepasti
walau ia semakin sepi
pastinya ia kuatkan hati

Kini sakura kembali memutik
mencipta kembali kenangan sedetik
mengharumi pelusuk hati
yang tak mungkin dapat di fahami
yang tak mungkin dapat di mengerti
sesungguhnya sakura kembali
membawa seribu erti
walau tahu musim kan berganti
hati seperti pulih kembali...

*Boleh ke cerpen mcm nie?
atau adakah ini boleh dikatakan cerpen?
huhu..
komen2..

As ur wish, dis is urs (^^,)v

Wednesday, December 10, 2008

Tasik Biru - Part 07

Gelap
Jauh tenggelam ke dasar
Terkapai2 tangan tak kesampaian
Saat itu aku kelemasan
Beribu2 nota kuning juga tenggelam disekitar

Tanpa ku hirau
Aku perlu bangun dari kegelapan
Kegelapan yang semakin menghantui ini
Bukan tak pernah aku tidur seorangan di rumah
Sudah berbulan2 rasanya

Tapi sejak akhir ini entah kenapa
Aku sering bermimpi
Sepertinya aku sesak
Tak berdaya untuk bangun saat aku tahu aku sedang bermimpi
Badan ku kaku
Kaki ku kebas
Aku mencuba sedaya upaya untuk bangun
Aku menjerit sekuat hati
Akhirnya aku sedar dari mimpi
Ku lihat jam tangan ku masih pukul 3 pagi

Duhh! Aku baru tidur sekejap
Esok nak keje lagi
Seharusnya aku sambung tidur

Tapi aku bangun
Menuju ke ruangan dapur
Mengambil wudhu’ di paip kecil
Bagi ketenangan hati

Lalu aku terfikir tentang nota kuning dlm mimpiku
Ah! Nota itu lagi…
Tapi ia nota2 yang banyak sekali
Dari mana datangnya ia?
Aku ingin sekali mencari jawapannya

Aku duduk di ruangan dapur menghala ke pintu belakang
Nyaring sekali bunyi cengkerik2 di luar
Seperti memainkan suatu lagu
Yang kita sendiri tak termaksudkan
Aku melayan perasaan malam
Indah tiada kebisingan siang
Kebisingan yang mengganggu fikiran manusia

Ah! Kenapa perlu aku melayan perasaan di waktu tidurku
Terdetik di hati
Aku bangkit dari kerusi
Menuju ke ruang bilik tidurku
Terpandang seketika nota2 kuning
Tertampal biasa di akuarium itu
Pheuuw! Apekah maksud ini semua

Seperti menjadi biasa
Langkah ku terus ke meja study dibilikku
Sememangnya inikah rutin ku sebelum tidur?
Akan ku catat segala tugasan esok ku?
Aku duduk di meja study di bilikku dengan selamba
Aku sedikit hairan
Apa yang ku lihat di atas meja ini
2 set nota lekat berwarna kuning
1 pencil box
1 pen biru
Dan beberapa helai nota tertampal di dinding menghadap ku
Sepertinya aku memang sentiasa merancang segala
Perjalanan dan panduan
Kehidupan hari esok dan seterusnya

Aku tersentak dgn deringan yang begitu membingitkan
Memecah masuk ke ruang2 telinga
Seperti menggigit segala otak2 ku
Aku tersedar
Bangun

Astaghfirullah hal azim..
Aku beristighfar panjang..
Aku bermimipi

Melihat jam yg berdering itu tepat jam 5.30
Terus ku bangun
Pergi ke meja study di sudut sana
Tiada? Tiada apa2 nota disini?
Tiada apa2 seperti apa yg aku nampak dlm mimpiku?
Ianya sekadar mimpi atau apa??
Aku semakin bingung..
Benarkah kata2 pak samad dan bininya itu?
aku ini mengong?



Finding part/s before? here!!
TBiru P-1 TBiru P-2 TBiru P-3 TBiru P-4 TBiru P-5 TBiru P-6

meniti kebusanan



meniti kebusanan hidup
aku keluar bersama teman serumah
untuk bermain snuker di tgh mlm
nasib bek aku menang 2/3 frames..
hoho!! ade sape2 nak celen??
*table di pusat snuker anjung@7 baru lagi.. best!!

Tuesday, December 9, 2008

Salam Eid Adha

Salam Eid Adha dari insan yg jauh
salam ampun dan maaf dari anak kepada bunda dan ayahanda
salam penghijrahan dari kawan kepada kawanan sekalian
salam pengorbanan

*sob sob
sedey sbb tak dpt balik kampong... uwaaa!!

Saturday, December 6, 2008

Jawapannye adelah....







Yup! kucen!!

waney da betul tapi mane plak kucen wane ijo!!

aku adopt kucin nie

cemong name die

sgt nakal + cumel + manja + pandai

pagi2 gigit kaki soh bangun

kencing berak di bilik air

luv u cemong.. =p

Friday, December 5, 2008

cube teka?

Cube teka gambar apekah ini

*hint
3 kaler - ijo/kunin+oren2/itam

Thursday, December 4, 2008

Tasik Biru - Part 06

"Bismillah ar-rahman ar-rahim

بسم الله الرحمن الرحيم

Al-hamdulillah hi rabbil al-amin,
wassola tuasala mu ala asyrafil anbia’ iwal mursalin,
wa’ala alihi wasohbihi ajamain

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Dengan berkat kekasihMu nabi Muhammad Rasulullah swt
Ampunkanlah segala dosa2 ku Ya Allah
Ampunkanlah segala dosa2 ku yg tak terkira ini Ya Allah
Ampunkanlah segala dosa2 kedua org tuaku Ya Allah
Ampunkanlah segala dosa2 kaum keluargaku Ya Allah
Ampunkanlah segala dosa2 guru2 yg mengajar kebaikan
Ampunkanlah segala dosa sahabat2 handai ku
Dan masukkanlah kami kedalam golongan org2 yang Kau terima

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kepadamu aku berdatang sembah
Memohon perlindungan dari segala kejahatan dan kemurkaan
Dari musuh2 yang menikam dari belakang
Dari lidah2 yang tidak bertanggung jawab
Dan lindungilah aku sepertimana Kau melindungi
Org2 yang terdahulu sebelum aku.

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Permudahkanlah segala urusan2 ku
Samada urusan dunia ataupun akhirat
Berilah aku cahaya untuk menempuh liku2 kehidupan
Yang terkadang aku sendiri tak terfahamkan

Rabbana atina fiddunya hasanah wafil’a hiroti hasanah
Wakina aza bannar.

Amen.."


Aku menyudahi solat maghribku dgn doa
Yang sepertinya menyentuh perasaanku
Dan meninitiskan air mata
Yang tak biasa tertitis
Kerna bagiku
Jikalau hanya utk cabaran2 dunia
Aku perlu teguh, tabah dan sabar
Sepahit manapun perjalanan hidupku
Adalah takdir tuhan yg perlu aku tempuhi
Jgn di tangisi ia
Sebaliknya tangiskanlah ia kerna menyesali
Dgn dosa2 yg telah aku terlanjurkan semalam

Aku kembali mengatur langkah
Keluar dari bilik solat rumahku
Menyusun kembali buku2 dan barang yang bersepah
Ntah siapa yang menyelerakkan
Tanyaku sendirian..

Sedang asyik aku mengemas
Terpandang aku pd sehelai nota lagi berwarna kuning
di atas meja kaca hadapan TV
terlindung dgn majalah2 yg ada
setelah aku menyusun2 barulah aku menampakkan ia

catatan yg sgt ringkas

‘Minta di kemaskan yach’

Aneh!
Aneh sekali.. aku mendapat nota kedua
Sebelumnya terlekat di dinding akuarium
Juga berwarna kuning..
Dengan tulisan tgn yg hampir sama seperti ini

Aku kembali ke dapur
Ku lekatkan nota sebelumya itu tadi d peti ais
Dan ku ambil
Melihat kesamaan yg ada pd kedua nota itu..

Ya! Hampir sama sekali tulisan dan pena yang di gunakanya
Cuma yg satu ini agak basah kerna terkena titisan air
Dan catatannya tak salah aku...

‘Isikanlah ia kembali’

Agak sukar untuk aku membacanya
Kerna air telah memudarkan tulisan itu

Aku ke bilik air mengangkat akuarium
Agak penuh dgn air yg menitik tadi
Nasib baik akuarium ini besar sederhana
Dapatlah aku mengangkatnya sendirian
Ku letak di atas meja makan
Ku tampal kedua2 nota itu di dinding akuarium

Entah siapa yang menulis nota2 ini
Entah siapa yang membuka sedikit putaran paip
Agar masuk ke dalam akuarium secara perlahan
Agar setibanya aku sampai dirumah kembali
Air tidak melimpah

terkadang
tak terfahamkan dek hati yg kecil
tak terungkapkan dek bibir yang merah
tak terfikir dek otak kiri mahupun kanan
apakah esok kisah hidupku?

merancang kehidupan adalah tuntutan
peta hidup 10 tahun akan dtg perlu ku tuliskan
menjadi panduan untuk perjalanan hidupku
selaras dengan segala impian dan cita²

yang nyata tangan ku masih kaku
otakku membeku
bagaimana mungkin dpt aku menulis ia..



Finding part/s before? here!!

TBiru P-1 TBiru P-2 TBiru P-3 TBiru P-4 TBiru P-5


Monday, December 1, 2008

Sorry my dear..

I'm so sorry my dear..
let u alone down there..
never care 'bout u for 2 days..
only thing 'bout me self..
ride with my fren's dear..
ohh i'm so sorry my dear..

now, i lost u
lost u forever n ever
i know the chance u come back is zero
make a police report like nothing
wat they fellow can do
just do nothing
coz u r gone so far
far far away
never come back

i love u my dear
i miss u my dear
i really sad i lost u my dear
what a nice memory with u
izit i can't to forget
just because 1 mistake i've done to u
just not solexi u up..

damn!! sape yg curik moto aku tu memang nak kene bunuh cincang2 ngan aku..

adeh!!panas²