Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, June 25, 2008

Aku suda pulang!

SETELAH aku dan rakan2 kerja di perah tenaga selame seminggu lebey tanpa henti untuk kerja2 condensate pump installation di Panglima Power Powertek, Melaka, aku pun kembali ke shah alam dengan kudrat yg kurasakan sudah tiada..

namun, dengan kekuatan dan semangat yang ada aku tetap berpuas hati dan gembira sepanjang2 aku bekerja di sana.. i got new experience..
ni la antara2 gambar aku disana~


bore gauge ini adalah sama seperti water level.. tetapi, ia lebih precise daripada water level, dimana ia boleh mengambil bacaan sehingga 0.02mm/m.. bermaksud, 20 micron pun yg tidak seimbang atau 90degree level ia akan detect.. hebat!

ek ele, takkan tengok je beb!

hoho, ape yg aku tengah pegang tu adelah air gun 3/4" dgn size 40mm box. berat sey menatang nie.. tapi sgt bagus untuk membuka bolts. very efficient..

lepak2 kat chalet, ader kucin comel.. comel kan? jinak plak tuh.. huhu~

Thursday, June 12, 2008

Si panda boroi~



cerita ini lawak!!
itu yg dapat aku ungkapkan..
mcm sengal doh cite nie..
best gile.. kelakar gile..
start2 jerk dah kelakar...
nak ending die pun kelakar...
hahaha!! tak berenti aku nak gelak..
jalan cerita yg menarik..
pembawakan watak yg sempurna..
grafik yg molek..
senang kate ko pegila tengok sendiri kalau nak tau best ke tak..
hahaha...
panda boroi yang lawak... hahaha...

Tuesday, June 10, 2008

Failed!!


Dengan selamber nye aku di telefon oleh amin mase aku o/station di melaka tempoh hari dan dengan selambernye aku di beritahu oleh amin result dah kuar..
pergh! aku bagi die ic n matric no aku kat die, die check!! nah!! ini lah die jawapannye!!!!
aku failed satu subjek!!!! fluid mechanic yg susah dan exam day waktu petang setelah penat menjawab system dynamic di waktu paginye! fakulti mekanikal yg sengal buat jadual satu hari untuk 2 paper yg killer!!!
aku terima dengan tabah..
aku tau aku dah buat dan usaha sedaya upaya, namun itulah hakikat yg harus ku terima...
hahahaha!!! aku failed fluid la beb..
sape2 nak join aku sem depan amek fluid oi!!!

Francserve Guys

Semalam, aku balik shah alam setelah 5 hari outstaion di melaka.. suppose 8 days kat sane, tapi di sebabkan impeller kene balancing, kami sume balik sini..
16/6 nie pergi melaka semula untuk kerja2 memasang balik pump yg telah aku n da geng baraikan.. hoho..
gambar nie baru amek tadi, sempena dpt baju kompeni yg baru lagi stylo gitu.. huhu (sebab aku yg rekemenkan kat soh) poyo..
ape? smart? memang smart pun.. bukan kerana baju semate2, ia di sebabkan orgnye yg kacak2.. hoho..
baru arr rase best sket nak kluar outstation camni ader baju seragam.. kasik siemens respek sket.. hampeh!siemens byk mengular tuh.. tensen gua.. hoho, jadi penyebok plak aku ngan kompeni lain.. sukati die ar nak buat ape.. :p

adeh!!panas²