Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, October 30, 2008

maafkan aku

Awak..
maafkan saya ea..
bukan saya sengaja nak wat awk camtuh..

bukan sy sengaja nak tinggalkan awk camtuh jerk..
sy tau sy bersalah..
tolong la yea maafkan saya..
bukan selalu pun saya buat sala canie..
nanti2 sy da free sy luangkan la byk masa kat awk k..

malam ni pun saya rasa sekejap je kite leh jumpe..
awak ok ke? tak ok??
duhh!!
tapi saya nak buat cane..
skang saya sgt bz la..
sgt2 sibuk..

kejekejekeje..
conference lagi..
exhibition lagi..
projek..
assignment..
presentation..

study..
final exam..
duuhh!!!

"ok2.. saya janji, hujung minggu depan, (ahad) satu hari satu mlm saya luangkan masa untuk awk k.. yeaaa... promiiiisse..."





thanks tilamku kerana memahami aku..



*sgt penat dan tak bermaya... aku ade bele eye beg mcm caki, atune dan rakan2 yg korang rasa ada jugak la...
*aku perlu bayar segala hutang2 tidur aku!!!!!

Sunday, October 26, 2008

ini ape???

Aku di tag oleh inie-chan~
lor!! saspen tol la..
seb bek tag ko pendek inie..

2 names you go by
opkos seaput atau ben atau man atau ....

2 things you wearing right now
baju keje n suar slack putih

2 things you want very badly at the moment
ketenangan dari segala keje2 yg menyemakkan pale
bole pospon date finale exam aku tak? tasempat mo stadi nih... duuhh!!

2 things you did last night just before bed
kunci jam untuk bangun g keje tadi
charge beti enpon aku yg dah kong

2 thing you ate today
ABC.. abc nih kira ate rite? ke drank? ape2 jela yg ko suke..
nasik ayam d rawang

2 people you just spoke with
Mr Donald
Aril

2 things you are doing tomorrow
stadi la.. aduuhh.. sgt malas oke!!
basuh baju... lagi sgt malas.. sebab aku penat!! anta dobi suda.. ekekeke..

2 longest car rides
car tu rides ke??
jhr-penang (anta anak buah reg itm penang)
jhr-shah alam (byk kali)

2 favorite beverages
neskape o es
air jagung sedap ss2

2+1 person who are chose to do this tag
yach! kamu, kamu dan kamu... jgn ngelat k..
atune
waney
caki *aku kasik bahan untuk ko apdet ni caki

Saturday, October 25, 2008

Tasik Biru ~ Part 02

kesejukan pagi membuatkan aku menarik selimut melitupi tubuh...
rintik2 hujan membingitkan telinga saat ia jatuh di atap rumah...
aduh!! aku mengeluh panjang...
aku harus bangkit!..

ku lihat jam di alamari katil ku sudah menunjukan jam 6.30 pagi..
bingkas aku bangun terperanjat!
aku sudah lewat!!
mati la aku...

ku capai tuala masuk ke bilik air..
kesejukan air tidak lagi ku hirau..
debush! debush!
sebetulnya aku memang mandi2 ala kadar..

siap aku mengemaskan diri seperti biasa untuk memulakan tugas harian..
tapi hari ini aku merasakan ade sesuatu yg berbeza..
setibanya aku di anjung rumah, ku terpandang pada sebuah akuarium kaca..
kosong, tiada air, dan agak usang..
siapa yang meletakkannya disini?

pelik!
sepanjang malam semalaman hujan tiada henti..
tapi akuarium ini sedikitpun tidak basah.
langsung tiada titis2 air yang sepatutnya ada kesan dari tempias hujan malam tadi..
ah! aku sudah lewat..
biarkan saja ia disini dulu..

aku memecut laju motorbike ku yg usang.
takat 100km/j tu boleh lagi..
hurm... aku mengeluh lagi..
hampir tiap2 hari aku memecut ke kerja..
kesian jugak pada motorbike ku itu..
mana taknya, hampir tiap malam aku tidur lewat menjahit jaring yg ditempah pak Samad..
seperti yang di pinta, dia mahu jaring itu selasa ini..
aduh!! nasib baiklah kau upah aku mahal pak Samad..

kring!!!
loceng punch card tetap menjalankan tugasnya seperti biasa..
hari ini aku cepat 1 minit..
fuh!.. masih boleh dikatakan cepat ke walau hanya 1 minit??

kerja-kerja-kerja..
bertimbun2 kerja yang aku harus siapkan..
hari ke hari macam tiada alasan untuk aku berehat dari bekerja..
aduhai!!


Astaghfirullahalazim..
''knapa byk mengeluh jak aku ini hari??''

dalam keasyikan aku meneruskan kerja2 ku
tiba terdetik di hati ku..
'siapa yg letak akuarium kat anjung umah aku tu yach?'

Friday, October 24, 2008

Help pacik itu!!!

pacik kelam kabut

amek brg ni dr sub-con utk pasang d CB sub-station TNB rawang esok

di tambah pula kerja² workshop yg berapi2 dan danger!!

si katak lihat pun gerun *pic pandangan katak

pulak dgn percikan elektrik bervoltan tinggi
duuh!!

Pacik ini sgt sibuk..
duh!!!
sgt penat la die weh!!
tuluuunnnn!!!

Thursday, October 23, 2008

Happy dEpavali!!

Eppi diPabali to aLL my fwends
atune, waney, suya, caki, arep, amin, pejal dll
ekeke, korunk sambut dipabali kan?? =P

cuti nie kitorang nak g bebikiu
jom!!

Tuesday, October 21, 2008

Tasik biru

aku seorang pemancing ikan
tapi aku kehilangan joran ku
tenggelam di airan ketika aku sibuk mendayung
dan aku tidak bermaya untuk mencari kembali joran ku itu
lalu aku hanya duduk di perahuku
memerhatikan ikan-ikan di airan ini
lama sudah aku perhatikan ikan itu
dan ingin sekali aku memancing ia
tapi aku sudah kehilangan joran ku
harus bagaimana aku mendapatkannya?
Ah, aku tidak yakin dgn diriku
bolehkah aku??
aku tiada daya
ikan itu kelihatan seronok bersama kawan2 nya
bagiku, ia juga makhluk tuhan
yang mempunyai kehidupannya sendiri
hari semakin senja
aku mendayung perahuku ke tepian
sayu kerna tiada seekor ikan pun ku bawa pulang
tiba²..
cplop!!
seekor ikan melompat dari airan masuk kedalam perahu ku
diam tercungap² di perut perahuku
aku perhati, ia ikan yg aku minati tadi..
adakah ia mengerti fikiran yg bermain di kepalaku sebentar tadi..
dia melompat2 dan tercungap2
oh ya! aku lupa..
aku ambil beberapa cedok air dan kumasukan ke dlm perut perahu ku
dan ku letakkan ia di takungan air itu...
meliuk2 kegembiraan berenang di takungan
kau gembira disini? terfikir difikiran ku..
ia berhenti meliuk.. dan memandang padaku..
ah.. mustahil, manakan ikan ini mengerti..
atau ia kebetulan sahaja terlompat masuk di perahuku...
Astargfirullah!! hari sudah hampir malam... aku tertidur di perahu ku di tengah2 tasik..
aku mengelabah mendayung perahuku ku ketepian kerna jika hari sudah gelap aku takkan jumpa tepian..
sesampai sahaja aku ditepian..
aku menambat perahuku di sebatang pokok
seperti biasa aku kan mengemas apa yg patut
dan eh! kenapa ada takungan air di perahuku?
setahu aku perahuku tidak bocor..

Monday, October 20, 2008

cekelat jemeny??

BOoOoosSs aku dah balik dari obe see (jemeny/germany)
Aku berdebar2 nak tgu die sound ape kat aku..
miting² tadi.. last2 die ckp ape..

"sy ade letak cekelat kat dlm freeze tuh.. nanti u all mkn la.."

aik?? bagi cekelat tuh... ekeke..
bos aku ni saspen la..
ke die tgu 2~3 ari lagi baru nak balun aku..
trtrtrtrrrr... cam takooot lagi nih...
ayark!!!

cekelat jemeny..

aku bedal sedap jek..

tapi tade logo halal mesia la.. erk!!

Friday, October 17, 2008

korang ade keje kosong untuk aku tak??

Bos wa menghilang 3-4 hari nie...
wa tatau die g mane..
wa dengar cerite pegi germany..
and tadi wa check email, pergh!! wa dpt warn dr die.. wowowo!!


"Please note that all jobs must be completed by the time I return. Stop tinkering with your personal works. especially your car. I will talk to you seriously regarding your work attitude and performance when I am back. Looking at the market situation, I cannot allow anyone on the company to slack. Denis is complaining already."

mampus!! kalau2 wa kene fired kang, korang tolong2 wa carik keje baru ar...
lagipun wa pun dah bengang gak keje sini, gaji ciput, OT xde, 2 taun keje 8 ari jek annual leave, pastu nak suruh org keje lebih2.. ape kes!!!.. dem!!

Thursday, October 16, 2008

Buah ?!?!!


Semalam aku g umah kwn aku.. (ala2 umah terbuka gak la)
adela anak2 buah die yg cumel2 belake..


dia: nih tanya kat abg man nie.. die pandai, belaja sampai degree..
saya: eh, ape nie?
dia: ala budak2 tu punya keje sekolah tak siap2.. saya tengok pun saya tak paham..
saya: dik, mane soalanye meh biar abg tengok..

*berlari2 naik tangga rumah atas untuk mengambil bukunya

adik2: nie abg, saya punya sains..
adik1: saya punya matematik..

*aku membaca-membaca dan terus membaca... pening²

saya: err, ade buku teks tak?

*susah gak budak2 sekolah rendah nye soalan ek..
pemboleh ubah malar, pemboleh ubah tindakbalas, dan macam2 lagi..

adik2: nie buku teksnye bang.

*aku baca2 dan lihat2 takde pun yg sama lebih kurang ngan soalan yg cikgu die bagi nie..

saya: nie soalan nie cikgu adik bagi time cuti raya harituh eh? byk jerk soalannye
adik2: ha'ah, seminggu cuti kan.. tu yg byk.
saya: nie satu pun tak jwb lagi, mcm mane nie?
adik2: abes, tak paham.. camne nak buat.. abg tolong la eh.. abg kan pandai..

*ekeke, aku pun tengah pening2 nie dik oi..

saya: ok adik tulis nie utk jwpan no 1...
no2 ini.. dan bla2...

*aku tolong bacakan jawapan ape yg aku tau..

adik1: saya punya plak nie abg.. cube tengok betul tak?
adik2: buku die mcm belacan kan bang.. tak pandai jaga.. jaga la sikit mcm aku nie..
saya: takpe, die rajin bukak buku.. tu yg teruk camni jadinya..
adik1: wleek =P *pada si adik2
saya:yg ini semi-circle, bukan circle.. tukar.. Dan yg ini hextagon bukan heptagon..
adik1: ok.. siap..
adik1: yg ini plak bang?
dia: dahla tu awk, makan la dulu..
saya:erm, ok2..

*aku ambil mee goreng atas meja dan aku pegi balik kat adik-adik cumel tuh..
kesian, yg sorang lagi tuh aku x abes tulun tadi..

saya:ok, mana tadi..
adik1: nie bang..
saya: ape maksud nie *tunjuk pada tulisan "local fruit" dan "imported fruit"
adik2: saya tau saya tau... fruut tu buah kan..
saya: yap.. betul.. nie local ape maksud die?
adik1 dan 2: ntah, ape nie bang..
saya: local maksudnya tempatan, dan imported maksudnya luar negara.. (erk, betul ker)
saya: ok, skang nie dia nak adik asingkan yang mana buah tempatan yg mane buah luar negara..
adik1: ok... err, epal nie buah tempatan kan bang?
saya: aduss... epal buahan tempatan ke dik? err... bukan la abg rasa.. tulis jek kat ruangan imported fruit tuh..
adik1: buah nie bang? *sambil tunjuk pada buah belimbing
saya: ok nie buah ape?
adik1 dan 2: starr fruut...
saya: ok starfruit dalam bahasa melayu ape..
adik1: err... buah... buah bintang..
saya: aduss... *sampai skang aku nak tergelak
saya: ade ke buah bintang... be-lim-bing..
adik1: owh be-lim-bing... nie buah luar negara kan...
saya: eh, nie buah mesia la.. adik tak penah nampak ke buah nie?
adik1: ntah, tapenah nampak pun..

*aduh.. kesian budak zaman skang..
buah2an pun tatau mana mesia punya mane obesee punye..

~inilah buah belimbing ye! dan buah ini adalah buahan tempatan oke!..~

eja

eja steel s-t-e-e-l la, ape ko tulis s-t-e-l-l plak..
huhu, saya nya steel mmg lain sket kak..
*hehe

Tuesday, October 14, 2008

test oh test

mari study untuk,
test Laplace mlm ini...


seaput ku semangat!



aku??
aduhai!!!!

Saturday, October 11, 2008

Jadilah perokok yg bijak!!

Semalam aku g site kat rawang..

sehari sebelum
*trut trut (ringtone hero's coming)

pemunya henpon: alo! yes monin.. ya Donald (*bukan nama sebenar)
pemanggil: ok, i called Zaid (*juga bukan nama sebenar) and
he said tomorrow we meet there 10.30 ok?
pemunya henpon:
ok2.. no problem..

semalam
*trut trut (ringtone ayat2 cinta)

pemunya henpon: mesti Donald nie pagi2 bg mesej..
rangkaian isi mesej " i'm on da way.. we meet at rawang 10 o'clock, don't late"

dem!! semalam kata kat aku jam 10.30, tetibe pagi nie ckp jam 10 plak.. bg mesej plak da kul 9.20..
mane nye aku sempat nak sampai sane jam 10 nih..

aku sampai rawang 10.15.. nasib ar, bukan aku tak boleh dtg awal.. tapi janji kamu dimana??
eleh, aku sampai2 pun dorang tak start ape2 pun lagi.. atau dorang tak start sbb tunggu aku.. ah..

hurm.. ape lagi la yg korang nak... lama da siot projek nih..
takpela.. just for u my reg customer... i'll serve...

ok.. nvmnd.. forget about dat's..

yg nie lg best...

aku on da way balik shah alam, aku berhenti kat perhentian sg buloh sbb nak isik minyak..
gile!! memang gile!!
bodo kan org tua nie!!


kamon la weh.. pakcik2.. nak kate takleh pk dah tua bangke... walaupun diesel, kalau dah gaye mcm tu isap rokok ingat tak boleh terbakar ke?
kalau dah meletup bukan ko sorang jerk yg mampos.. aku2 skali kojol.. org2 sekitar lagi...
aku pun perokok jugak.. *eh bukan, seaput aku... eh seaput takbley isap rokok..
tapi tolonglah jadik... perokok yg bijak!!!

Thursday, October 9, 2008

which superhero i am??

aku curik dari suya... ekeke

Your results:
You are Green Lantern

























Green Lantern
95%
Superman
85%
Supergirl
70%
Spider-Man
65%
Iron Man
65%
Hulk
60%
Wonder Woman
55%
Robin
55%
The Flash
50%
Catwoman
45%
Batman
40%
Hot-headed. You have strong
will power and a good imagination.


Click here to take the Superhero Personality Test



aku green lantern ek?
ekeke ijau..
mmg aku suke ijau pun..
tapi green lantern nie tak bape popular le..
mungkin aku pun tak bape popular kot..
ahaks!!

Monday, October 6, 2008

aDek beRadek..


..SeLaMaT HaRi RaYa AidILfItrI..

dari kiri:
Abg Amin (ekaputera) - Abg Aim - Abg Mail (belalang) - Aku (seaput) - Adik Jalot - Anak buah Udin


seronoknya dpt tiap2 taun raya kat kampung(umah mak bapak aku)
seronoknya dpt beraya dgn ahli keluarga aku yg ramai
seronoknya budak2 (anak2 buah aku) dpt duit raya byk2
seronoknya makan ketupat/lemang/lontong di pagi raya
semuanya seronok kan..

tapi
tak bestnye bile cuti dah abes
tak bestnye bile da kene masuk keje balik
tak bestnye bile masuk2 opis je keje dah bertimbun atas meja
tak bestnye................


*erk.. gambar kat atas tu pun gambar raya taun lepas. nampak sgt kantoi terang2 2007. ekeke.. gambar raya taun nie takde le.. apehal eh?

adeh!!panas²