Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, February 24, 2012

February Month~

Bismillah,


Hmm.. Pagi tadi nak g keje, awal2 lagi jam 7 camtu dah hujan selebat2nya... so sambung tido menunggu hujan reda nak g keje.. sampai la kul 9 baru hujan reda sket.. aku gi keje nek moto jek skang.. malas la nek kete.. igtkan ujan arini mcm nak nek kete.. tapi pk2 ujan, then nek kete, kompem2 la jem cam nak mati.. tu yang decide nek moto jgak.. takpela ujan sket2 jek tgal pakai baju ujan, smpi opis dlm kul 9.45pg.. hadoyai! lambat gak yek masuk opis.. huhu...

tghri nak g tapau mkn, tgk2 jek moto aku mcm dah kurang angin... tapi takdelah amek port sgt.. mmg dah biasa sgt mcm tuh.. boco kecik la tu..

ngam2 ptg nak balik keje, tayar aku rupenye dah kempis tak hengat... gunala pam yg ade kat opis walaupun tak berapa nak masuk anginnye pun ekceli.. =='... then lenjan jek la nak wat cane an... otw balik, setiap petrol pam aku jumpe aku singgah!.. ya! aku mau menggunakan khidmat pam angin yg korang ade.. huhu... walaupun tayar moto aku yg sudah di pam itu hanya bertahan beberapa km jek =='.. dah la da ptg2 canie.. pastu takde nampak lak workshop sekitar jln nie.. hmm...

last2 sampai kat area rumah aku jgak baru ade jmpe workshop yg masih bukak... apela nasib bdn... ==' nasib bek tak ujan.. huhu...

pok pek pok pek ngan cine workshop, dia kata tayar aku dah takleh pakai lagi.. kene tukar jek.. adoiyai! igtkan bleh la tampal (sebab tubeless) mcm biasa.. rupenye dah byk sgt tampal kot.. huhu.. usia tayar tu pun sama ngan jangka masa aku beli moto tu 3 tahun lalu (kalau tak silap) haha... lame gile pakai tayar tuh!... dah memang time dia nak kene tukar latuh... huhu...

Thanks for ur khidmat pada aku bertahun2 lamanya wahai si tayar.. sekarang kamu boleh berehat...

hai tayar baru... selamat berbakti pada aku yek!

Tah jenama ni mcm best jek... siap ade kaler2 kuning lagi.. tokey tu suggest aku tayar ni mura sket.. ikut je la..

Hmm... mcm2 dugaan bulan nie... memula kete cermin pecah, pastu tayar ganti baru plak... rasanye baru aku berkeadaan selesa awal2 blan ritu, bleh wat aqiqah si kecil comel, beli mesin rumput lg, n siap bleh tukar sport rim kete n order tinted plak tu.. baru dpt duit lebih la katakan lepas dpt claim.. tak sangka2 plak, bajet bulan nie betul2 larong cam air paip.. sampai nak kering terus uh..... adoyai!

oit! nape gaji lambat lak dpt bulan nie... ades <-- jrg2 sekali aku merungut gaji lambat keluar... chet!

biasa la asam garam kehidupan... besar la periuk, banyak jugak la keraknya.. so, kenela pakai periuk nasik... huhu... (periuk nasi = langkah² berjimat cermat perlu dititik beratkan)

ok semua!... <-- mcm ramai sgt jek yg membaca blog aku nie.. huhu
sekian saja untuk entry kali nie..

Bye!

* Amnie demam... cian dia... amnie demam rindu kat abi kannn... abi pun rindu kat amnie jugakkkk!! huhu, ibu mesti jeles kalau abi ckp abi rindu kat amni sorang jek.. hehe... rindu kat ibu dia jugakkkkkk... mmmmmuah2x u both!


No comments:

adeh!!panas²